OʻZBEKISTONDA YADRO FIZIKASI SOHASIDA OLIB BORILAYOTGAN ILMIY TADQIQOTLAR VA ULARNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda yadro fizikasi sohasida olib borilayotgan ilmiy tadqiqotlarning hozirgi holati, ularning institutsional asoslari hamda istiqboldagi rivojlanish yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mamlakatda yadro fizikasi bo‘yicha shakllangan ilmiy maktablar, fundamental va amaliy izlanishlar, xususan, yadroviy reaktsiyalar fizikasi, radiatsion materialshunoslik, neytron fizikasi va izotoplar ishlab chiqarish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.