UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA BUXORO FOLKLOR QO‘SHIQLARINI O‘RGATISHGA YO‘NALTIRILGAN TAJRIBA USULLARINING SAMARADORLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada o‘quvchilarni o‘zbek folklor qo‘shiqlari vositasida estetik tarbiyalash va ularning badiiy dunyoqarashlarini shakllantirish borasida tajriba-kuzatuv ishlari olib borilganligi haqida so‘z boradi. Estetik tarbiya bo‘yicha ish olib borgan darslar faoliyatiga o‘quvchilarni jalb etilar ekan, avvalo ularning san’atning qo‘shiq, raqs, sozandalikka nisbatan qiziqishlari, ijrochilik iqtidorlarini har tomonlama tekshirib ko‘rilganligi e’tirof etiladi. Shuningdek tajriba-sinovlar bo‘yicha olingan natijalar bo‘yicha ilmiy xulosalar va tavsiyalar ishlab chiqilganligi yoritib berilgan.