MEHNATGA HAQ TO‘LASH HISOBINI TAKOMILLASHTIRISHDA ILG‘OR XORIJIY TAJRIBALAR ASOSIDA SAMARALI YONDASHUVLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada mehnatga haq to‘lash hisobini takomillashtirishda ilg‘or xorijiy tajribalarni o‘rganish va ularni milliy amaliyotga samarali joriy etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xorijiy mamlakatlarda ish haqi tizimlarining tuzilishi, rag‘batlantiruvchi va motivatsion mexanizmlari, elektron hisob-kitob va axborot tizimlari asosidagi samarali yondashuvlar o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada byudjet tashkilotlarida ish haqi hisobini takomillashtirish bo‘yicha xalqaro tajribalarni milliy sharoitga moslashtirish yo‘llari va amaliy tavsiyalar keltirilgan.