ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARIDA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDAGI INTELLEKTUAL DIAGNOSTIKA TIZIMLARINI JORIY ETISHNING TEXNIK VA IQTISODIY SAMARADORLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada ishlab chiqarish jarayonlarida sun’iy intellekt asosidagi intellektual diagnostika tizimlarini joriy etishning texnik va iqtisodiy samaradorligi kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda ishlab chiqarish uskunalarining texnik holatini real vaqt rejimida monitoring qilish, nosozliklarni erta aniqlash hamda bashoratli texnik xizmat ko‘rsatishni tashkil etishda sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati asoslab berilgan.