LEMONGRASS SABZAVOT EKINING KELIB CHIQISHI TARQALISHI VA BOTANIK TASNIFI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada lemongrass — Cymbopogon citratus sabzavot va efir moyli ekin sifatida ilmiy jihatdan yoritilgan. O‘simlikning kelib chiqishi, tarixiy shakllanishi va dunyo bo‘ylab tarqalish hududlari tahlil qilingan. Shuningdek, lemongrassning botanik tasnifi, morfologik belgilari va Poaceae oilasidagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Maqolada tropik va subtropik mintaqalarda lemongrass yetishtirishning ahamiyati, uning qishloq xo‘jaligi va oziq-ovqat sanoatidagi o‘rni haqida ma’lumotlar berilgan. Tadqiqot natijalari lemongrass ekinining agrar ishlab chiqarish va dorivor o‘simlik sifatidagi istiqbollarini asoslab beradi.