YOSHLARNING IJTIMOIY FAOLLIGI VATANPARVARLIK RUHINING KO‘RSATKICHI SIFATIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada yoshlarning ijtimoiy faolligi masalasi vatanparvarlik ruhining muhim ko‘rsatkichi sifatida tahlil etiladi. Ijtimoiy faollik tushunchasining mazmun-mohiyati, uning yoshlar ongida fuqarolik mas’uliyati va Vatanga daxldorlik hissini shakllantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, yoshlarning jamiyat hayotida faol ishtirok etishi orqali vatanparvarlik g‘oyalarining amaliy harakatlar bilan namoyon bo‘lishi asoslab beriladi. Maqolada yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirishda ta’lim muassasalari, jamoatchilik tashkilotlari va davlat siyosatining ahamiyati ochib beriladi.