ǴÁRIP ASHIQ DÁSTANI TILINIŃ MORFOLOGIYALIQ ÓZGESHELIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Qaraqalpaq til biliminde folklorlıq shıǵarmalardıń tilin izertlew áhmiyetli wazıypalardan bolıp esaplanadı. Bul tuwralı Sh. Abdinazimov tómendegishe pikir bildiredi: “Ádebiyatshılarımız tárepinen  qaraqalpaq awızeki dóretpeleri hár tárepleme keń túrde izertlendi, kóp ilimiy miynetler dóretildi, biraq  tilimizdiń tarıyxı ushın bay materiallar beretuǵın  tawsılmas ǵáziyne bolǵan dástanlardı lingvofolkloristikalıq, linvofolkloristikalıq, lingvopoetikalıq, lingvokulturologiyalıq aspektlerde izertlew máselesi qaraqalpaq til biliminiń rawajlanıwı keshigip atırǵan tarawlarınıń biri ekenligin  aytıp ótiw orınlı”. [1]