YIRIK HOMILA TUG‘ILISHIDA CHANOQ TUBI DISFUNKSIYASINI PROFILAKTIKA VA REABILITATSIYA QILISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Yirik homila tug‘ilishi akusherlik amaliyotida chanoq tubi mushaklari va bog‘lamalariga ortiqcha yuklama tushishi bilan kechib, tug‘ruqdan keyingi davrda chanoq tubi disfunksiyasi rivojlanish xavfini oshiradi. Ushbu holat ayollarda siydik tutolmaslik, chanoq a’zolari prolapsi, jinsiy diskomfort va hayot sifatining pasayishiga olib kelishi mumkin. Mazkur maqolada yirik homila tug‘ilishi bilan bog‘liq chanoq tubi disfunksiyasining asosiy patogenetik mexanizmlari, uni oldini olish hamda tug‘ruqdan keyingi reabilitatsiya qilishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi.