MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA AXLOQIY TARBIYA BERISHDA MILLIY ANʼANA VA QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda maʼnaviy-axloqiy tarbiyani shakllantirishda milliy urf odatlar va anʼanalarning o’rni, shuningdek ularning ahamiyati  bilan bogʻliq dolzarb muammolar va tizimdagi kamchiliklarni yaxshilashga qaratilgan metodlarning mazmun-mohiyati oʻrganiladi. Xususan, xalq og‘zaki ijodi, milliy urf-odatlar va o‘yinlar orqali bolalarda ijtimoiy faollik, vatanparvarlik, hurmat, mehr-oqibat kabi fazilatlarni rivojlantirish masalalari tahlil qilingan.