TPOSTTRAVMATIK STRESS BUZILISHI – ZAMONAVIY TERAPIYA USULLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Maqolada posttravmatik stress buzilishi (PTSB) terapiyasining zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Asosiy davolash usullari – psixoterapevtik va farmakologik strategiyalar, ularning samaradorligi va kombinatsiyalashgan qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maxsus e’tibor innovatsion terapiya usullariga qaratilgan, jumladan: kognitiv-xulqiy terapiya, ekspozitsion terapiya va stressni boshqarish metodlari. Ish har bir bemorga individual yondashuv zarurligini, simptomlarning og‘irligi va qo‘shimcha ruhiy buzilishlarni hisobga olish muhimligini ta’kidlaydi.