STATISTIKA FANINING ZAMONAVIY JAMIYAT TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada statistika fanining zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, uning ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilishdagi ahamiyati hamda qarorlar qabul qilishdagi roli ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda statistik ma’lumotlar jamiyat rivojlanishini baholashning asosiy vositasi sifatida ko‘rib chiqilib, statistika fanining davlat boshqaruvi, ta’lim, sog‘liqni saqlash va iqtisodiyot sohalaridagi amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, real statistik ko‘rsatkichlar asosida statistik tahlilning jamiyat taraqqiyotiga ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot natijalari statistik tafakkurni rivojlantirish zamonaviy jamiyat uchun muhim zarurat ekanligini asoslaydi.