BILISH JARAYONLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada inson psixikasining muhim tarkibiy qismlaridan biri bo‘lgan bilish jarayonlari xotira, idrok, tafakkur va diqqtning psixologik mazmuni yoritilgan. Har bir bilish jarayonining vazifalari, turlari hamda ularning shaxs faoliyati va ta’lim jarayonidagi ahamiyati qisqacha tahlil qilingan. Shuningdek, bilish jarayonlarining o‘zaro uzviy bog‘liqligi va insonning atrof-muhitni anglashidagi roli ochib berilgan.