KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH TA’LIM MUTAXASSISLARINI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlashda kompetensiyaviy yondashuvning nazariy va amaliy asoslari tadqiq etiladi. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim standartlari talablaridan kelib chiqqan holda, talabalarning kasbiy kompetentligini shakllantirish metodikasini takomillashtirish yo‘llari, innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, bo‘lajak mutaxassislarning pedagogik mahoratini oshirishda nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlashga oid takliflar ishlab chiqilgan.