EMOTSTYALARNING, IDROKKA TANLOVCHAN TA`SRI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada emotsiyalarning idrok va tanlovchan e’tibor (selective attention) jarayonlariga ta’siri, ularning kognitiv tizim bilan o’zaro aloqasi, shuningdek emotsional saliensiyning perceptual jarayonlarda tanlovni qanday o‘zgartirishi tahlil qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, emotsiyalar nafaqat psixologik holatni shakllantiradi, balki sensoro‑perseptual tizimni yo‘naltiradi va e’tiborni ma’lum stimullarga qaratishga sabab bo‘ladi.