IDROKNING ILLUZYASI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada idrokning illuziyasi fenomeni psixologiya va kognitiv fanlar nuqtayi nazaridan ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Idrok — inson tomonidan tashqi olam haqidagi axborotni sezgi organlari orqali qabul qilish, qayta ishlash va talqin etish jarayoni bo‘lib, ushbu jarayonda ayrim obyektiv omillar hamda subyektiv tajribalar ta’sirida real voqelikning noto‘g‘ri aks etishi illuziyalarni yuzaga keltiradi. Maqolada illuziyalarning kelib chiqish sabablari, ularning fiziologik, psixologik va neyropsixologik mexanizmlari yoritiladi.