BILISH JARAYONLARI VA EMOTSIYALAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada bilish jarayonlari va emotsiyalarning psixologik mohiyati, ularning o‘zaro aloqadorligi hamda shaxs faoliyatidagi roli tahlil qilinadi. Bilish jarayonlarining samaradorligi emotsional holatlar bilan bevosita bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Tadqiqotda klassik va zamonaviy psixolog olimlarning qarashlariga tayangan holda, emotsiyalarning diqqat, xotira va tafakkur jarayonlariga ta’siri yoritilgan. Maqola ta’lim-tarbiya jarayonida emotsional-intellektual yondashuvning ahamiyatini ochib beradi.