YEVROBONDLAR VA ULARNING XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Ushbu akademik maqola yevrobondlarning mohiyati, xususiyatlari, turlari va global moliyaviy tizimdagi o'rni hamda ahamiyatini atroflicha tahlil etadi. Maqolada yevrobondlarning ta'rifi, rivojlanish tarixi, ularni chiqarish va ikkilamchi bozordagi savdo jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, emitentlar va investorlar uchun yevrobondlarning afzallik va kamchiliklari ko'rib chiqilib, O'zbekistonning xalqaro kapital bozoriga chiqishi misolida ularning milliy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi roli baholangan. Maqola zamonaviy moliyaviy asboblar va ularning global integratsiyadagi o'zgaruvchan dinamikasini tushunishga hissa qo'shadi.