RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KICHIK BIZNES VA STARTAPLARNI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION MEXANIZMLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar asosida kichik biznes va startaplarni rivojlantirishning innovatsion mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida raqamli platformalar, sun’iy intellekt, bulutli texnologiyalar hamda elektron tijorat vositalarining tadbirkorlik subyektlari faoliyatiga ta’siri mualliflik yondashuvi asosida baholanadi. Shuningdek, startap ekotizimini rivojlantirishda davlat qo‘llab-quvvatlovi, innovatsion infratuzilma va raqamli savodxonlikni oshirish zarurligi bo‘yicha xulosalar ilgari suriladi. Maqola natijalari kichik biznes va startaplarni barqaror rivojlantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi.