O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASHDAGI MUAMMO VA ECHIMLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida aholi bandligini ta’minlashga ta’sir etuvchi asosiy omillar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy tahlil etilgan. Mehnat bozorining hozirgi holati, ishsizlik darajasi dinamikasi, mehnat resurslari tarkibi va hududiy tafovutlar statistik ma’lumotlar asosida yoritilgan. Maqolada ayniqsa yoshlar va ayollar bandligini oshirish, kasb-hunar ta’limi va mehnat bozorining zamonaviy talablariga moslashtirilgan kadrlar tayyorlash masalalari muhokama qilinadi. Shuningdek, bandlik siyosatini takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.