INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHASI, TAMOYILLARI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tushunchasi zamonaviy pedagogik yondashuvlar nuqtayi nazaridan ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda inklyuziv ta’limning nazariy mohiyati, uning asosiy tamoyillari hamda tarixiy shakllanish va rivojlanish bosqichlari tizimli tarzda yoritiladi. Inklyuziv ta’limning inson huquqlari, ijtimoiy adolat va ta’lim sifatini ta’minlashdagi ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, ta’lim tizimida inklyuziv yondashuvni joriy etishning metodologik jihatlari ochib beriladi. Maqolada keltirilgan ilmiy xulosalar inklyuziv ta’limni rivojlantirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tadqiqotlar uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.