UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARI MUSIQA DARSIDA BOLALAR FOLKLOR QO‘SHIQLARINI O‘RGATISHNING MAVJUD HOLATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Bugungi kunda  musiqa folklori namunalari maktab o‘quv dasturlaridan qay darajada o‘rin olgan, degan savolga javob izlash zaruriyati . Boshlang‘ich sinf musiqa madaniyati darslari o‘quvchilarga axloqiy–estetik tarbiya berishda muhim vositasi. Musiqa ta’limi jarayonida o‘quvchilar milliy musiqa durdonalari, folklor qo‘shiqlari bilan bir qatorda, jahon xalqlari musiqa madaniyati namunalaridan ham bahramand etish.