RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA SAMARALI INVESTITSIYA STRATEGIYALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida investitsiya jarayonlarining o‘ziga xos xususiyatlari va samarali investitsiya strategiyalarini shakllantirish omillari tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya jarayonlari kapital harakatlanishi, investitsiya xavf-xatarlari va rentabellikni baholash mexanizmlariga yangi yondashuvni talab etmoqda. Tadqiqot doirasida raqamli platformalar, fintech texnologiyalari, blockchain, startaplarga sarmoya kiritish, shuningdek, investitsiya qarorlarini qabul qilishda sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Maqola O‘zbekiston raqamli iqtisodiyotining hozirgi holati va rivojlanish istiqbollari misolida investitsiya strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar beriladi.