ICHAK MIKROBIOTASI VA INSON SOG‘LIG‘IGA TA’SIRI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Inson ichak mikrobiotasi sog‘liq va kasalliklarning rivojlanishida markaziy rol o‘ynaydi. Ushbu mikrobiota tarkibi va muvozanati immun tizimi, hazm qilish jarayonlari va metabolik funksiyalar bilan chambarchas bog‘liqdir. Tadqiqot ichak mikrobiotasining fiziologik xususiyatlari, uning sog‘liqni saqlashdagi ahamiyati va turli omillar orqali yuzaga keladigan disbakterioz holatlarini tizimli tahlil qiladi. Shuningdek, probiotiklar va prebiotiklar orqali mikrobiotani modulyatsiya qilish imkoniyatlari ham o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari ichak mikrobiotasini tushunish va sog‘liqni saqlash strategiyalarini optimallashtirish uchun ilmiy asoslarni taqdim etadi.