TALAB VA TAKLIF ELASTIKLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada talab va taklif elastikligi tushunchasi iqtisodiy nazariyaning markaziy kategoriyalaridan biri sifatida ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Elastiklik ko‘rsatkichlarining narx mexanizmi, bozor muvozanati va resurslar taqsimotiga ta’siri nazariy hamda amaliy misollar asosida yoritiladi. Tadqiqotda elastiklikning asosiy turlari, ularning hisoblash usullari va iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, elastiklik ko‘rsatkichlaridan foydalanish orqali bozor subyektlarining xulq-atvorini prognozlash imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada olingan xulosalar iqtisodiy siyosat, narx belgilash strategiyasi va bozorni tartibga solish jarayonlarida elastiklik nazariyasining amaliy ahamiyatini asoslashga xizmat qiladi.