BOZOR VA TAVAKKALCHILIK (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida tavakkalchilik tushunchasining mohiyati, uning shakllanish omillari va iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonidagi roli chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Bozor munosabatlarining rivojlanishi bilan tavakkalchilik iqtisodiy faoliyatning ajralmas tarkibiy qismiga aylanganligi asoslab beriladi. Tadqiqot doirasida tavakkalchilikning turlari, ularning bozor mexanizmi bilan o‘zaro aloqasi, shuningdek, noaniqlik sharoitida resurslarni taqsimlash va investitsion qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Olingan ilmiy xulosalar bozor sharoitida barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda tavakkalchilikni boshqarish mexanizmlarini takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.