“DUTORCHI QIZLAR” ANSAMBLINING O‘ZBEKISTON MUSIQA MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
maqolada xotin-qizlarning musiqa ijrochiligiga jalb etilishi, “Dutorchi qizlar” ansamblining milliy badiiy jamoa sifatida tashkil qilinishi, uning ijodiy yo‘li hamda mamlakat musiqa madaniyatini rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati  xususida  fikr yuritilgan.