KORPORATIV BOSHQARUVNING SUG‘URTA BOZORI XIZMAT KO‘RSATISHIGA TA’SIRINING TAHLILI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada korporativ boshqaruv tizimining sug‘urta kompaniyalarida xizmat ko‘rsatish sifati va samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotning asosiy maqsadi – korporativ boshqaruv mexanizmlari va tamoyillarining sug‘urta bozori xizmatlariga ijobiy yoki salbiy ta’sirini aniqlashdir. Analitik, statistik va taqqoslash metodlari yordamida korporativ boshqaruv elementlari va mijozlarga xizmat ko‘rsatish ko‘rsatkichlari o‘rtasidagi bog‘liqlik o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, boshqaruv tizimining sifatli tashkil etilishi xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshiradi va mijozlar ishonchini mustahkamlaydi.