ALISHER NAVOIY G‘AZALLARIDA KOSMONIMLARNING QO‘LLANILISHIGA DOIR AYRIM MULOHAZALAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy g‘azallarida uchraydigan kosmonimlar (osmon jismlari- Quyosh, Oy, yulduzlar, sayyoralar va osmon bilan bog‘liq nomlar) ning leksik-semantik xususiyatlari, poetik obraz yaratishdagi roli hamda ularning an’anaviy va individual qo‘llanish xususiyatlari yoritiladi. Kosmonimlarning Sharq mumtoz she’riyati an’analaridagi o‘rni, ular orqali tasvir kuchli va obraz yaratish mahorati ilmiy nuqtai nazardan izohlanadi.