NAFLILIK VA BEFARQLIK EGRI CHIZIG’I (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada iste’molchi xulq-atvorini tahlil qilishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan naflilik va befarqlik egri chiziqlari tushunchalari chuqur nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Naflilikning subyektiv tabiati, iste’molchi tanlovida befarqlik egri chiziqlarining o‘rni hamda ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonidagi ahamiyati mikroiqtisodiy yondashuv asosida yoritiladi. Tadqiqotda befarqlik egri chiziqlarining asosiy xususiyatlari, ularning shakli va joylashuviga ta’sir etuvchi omillar ilmiy asosda izohlanadi. Shuningdek, iste’molchi afzalliklari va cheklangan resurslar sharoitida optimal tanlov muammosi jadval orqali ifodalanib, nazariy xulosalar bilan uyg‘unlashtiriladi. Tadqiqot natijalari iste’molchi xulq-atvorini tushunishda va bozor tahlilida muhim amaliy ahamiyat kasb etadi.