FIRMA FOYDASINI MAKSIMALLASHTIRISH (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada firma foydasini maksimallashtirish muammosi mikroiqtisodiy nazariya va zamonaviy xo‘jalik yuritish amaliyoti nuqtayi nazaridan chuqur tahlil qilinadi. Foyda tushunchasining iqtisodiy mohiyati, uning firma xatti-harakatlarini belgilovchi asosiy omil sifatidagi o‘rni, shuningdek, foydani maksimal darajaga yetkazish shartlari ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot davomida marjinal daromad va marjinal xarajatlar o‘rtasidagi nisbat, ishlab chiqarish hajmini optimallashtirish masalalari va bozor sharoitlarining ta’siri kompleks tarzda ko‘rib chiqiladi. Maqolada nazariy xulosalar shartli empirik ma’lumotlar bilan mustahkamlanib, jadval orqali foyda dinamikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari firma boshqaruvi va iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayonida amaliy ahamiyat kasb etadi.