QAMASHI TUMANI AYRIM MAHALLALARI DIALEKTAL LEKSIKASINING AREAL TAHLILI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola Qashqadaryo viloyati Qamashi tumanining Qizilqishloq, Changak, Dovud, Elobod va Boburtepa mahallalari nutqidagi leksik-semantik va fonetik farqlanishlarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Jami 40 ta leksema 4 ta asosiy semantik guruh (maishiy, kiyim-kechak, oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi) bo‘yicha o‘rganildi. Tadqiqot shevalararo o‘tish zonalarini, konservativ va innovatsion nuqtalarni belgilashga xizmat qiladi.