YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARI G‘OYASI BILAN AMIR TEMUR O‘GITLARINING UYG‘UNLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada “Qutadg‘u bilig” va Amir Temur o‘gitlarida mujassam ma’naviy-axloqiy hamda adabiy-falsafiy g‘oyalar o‘zaro qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot ikki manbada adolat, aql, rahbarlik fazilatlari va inson komilligi kabi tamoyillarning mushtarak talqinini ochib beradi. Olingan natijalar ushbu manbalar o‘zbek ma’naviy tafakkurining uzviyligi va falsafiy yaxlitligini namoyon etuvchi uyg‘un tizimni tashkil etishini ko‘rsatadi. Ana shu uyg‘unlik milliy ma’naviy merosning davomiy va izchil taraqqiy etib kelganligini ilmiy asoslaydi.