USMON AZIM SHE’RIYATINING BADIIY-ESTETIK XUSUSIYATLARI VA SHOIR USLUBINING POETIK TALQINI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz va zamonaviy adabiyotida o‘ziga xos poetik uslub yaratgan Usmon Azim she’riyatining badiiy-estetik tabiatiga nazar tashlanadi. Tadqiqot davomida shoirning poetik tafakkuri, obrazlilik tizimi, ramz yaratish mahorati, falsafiy mushohadalarga moyilligi, lirizmning turli shakllarda namoyon bo‘lishi hamda badiiy sintaksis va ritmika vositalaridan foydalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, shoirning matn yaratuvchi individual uslubini o‘zbek zamonaviy she’riyati kontekstida baholash, uning poetik maktab sifatidagi ahamiyatini ko‘rsatish maqsad qilingan. Tadqiqotda adabiyotshunoslikning komparativ, struktur-semantik va tekstologik tahlil metodlari qo‘llanilgan.