SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA KOMPYUTER TARMOQLARINI OPTIMALLASHTIRISH TEXNOLOGIYALARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining kompyuter tarmoqlarini optimallashtirishdagi samaradorligi, qo‘llanish yo‘nalishlari va texnik yutuqlari ilmiy jihatdan yoritilgan. O‘zbekistonning “Yangi O‘zbekiston – 2030” strategiyasida raqamli infratuzilmani rivojlantirish ustuvor vazifa etib belgilangan bo‘lib, SI asosida tarmoq boshqaruvini avtomatlashtirish, nosozliklarni prognozlash va trafikni muvozanatlashtirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar tahlil qilindi. Tadqiqotda mavjud statistik ko‘rsatkichlar asosida sun’iy intellekt joriy etish samaradorligining amaliy natijalari ko‘rsatib berilgan.