O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLAR VA ULARNING SHAXS RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlik davrida yuz beradigan psixologik o‘zgarishlar va ularning shaxs rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. O‘smirlik inson hayotidagi eng murakkab va keskin o‘zgarishlar davri bo‘lib, unda biologik yetilish, emotsional beqarorlik, mustaqillikka intilish va ijtimoiy munosabatlarning yangicha shakllanishi kuzatiladi. Maqolada o’smirlarning ruhiy holati, shaxsiy identitetning shakllanish jarayoni, do‘stlar va oilaning ta’siri, stress omillari hamda bu davrda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan ijobiy va salbiy yo‘nalishlar tahlil qilingan. Shuningdek, o‘smirlarni qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari va sog‘lom psixologik muhit yaratishning ahamiyati haqida ilmiy asoslangan xulosalar keltiriladi.