O‘ZBEKISTONDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLARNING IQTISODIY-FALSAFIY ASOSLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlarning iqtisodiy va falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Islohotlarning nazariy manbalari, “O‘zbek modeli” va “Yangi O‘zbekiston” strategiyasi falsafiy nuqtai nazardan o‘rganilgan. Maqolada inson qadri, adolat, erkinlik, mulk daxlsizligi, raqamli iqtisodiyot, innovatsiya va barqaror rivojlanish g‘oyalari asosida O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichi yoritilgan. Shuningdek, Forobiy, Adam Smit, Mirziyoyev kabi mutafakkirlarning qarashlari asosida islohotlarning gumanistik va ijtimoiy mazmuni tahlil qilinadi.