KIBEROLAM: MILLIY XAVFSIZLIKNING YANGI FRONTI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik tahdidlari va ularning milliy xavfsizlik tizimiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Asarda APT (Advanced Persistent Threat) guruhlarining faoliyati, F-35 texnologik o‘g‘irligi misolida kiberurushlarning global oqibatlari, hamda O‘zbekiston Respublikasida kiberxavfsizlik sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar ilmiy asosda yoritilgan. Muallif tomonidan taklif etilgan “Milliy Kiberbarqarorlik va Raqamli Suverenitet Modeli (MKRM)” texnologik, iqtisodiy va ijtimoiy omillarni uyg‘unlashtirgan holda milliy kiberxavfsizlik tizimini mustahkamlashga qaratilgan.