MAYDALASH JARAYONI VA DONADORLIK TARKIBI TAHLILI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada keramik materiallar ishlab chiqarishda qo‘llaniladigan xomashyolarning maydalash jarayoni va donadorlik tarkibi tahlil qilingan. Maydalashning dag‘al, o‘rtacha va tuyish bosqichlari o‘rganilib, ularning yakuniy mahsulot xossalariga ta’siri tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xomashyoning donadorlik tarkibini to‘g‘ri tanlash keramika mahsulotlarining zichligi, mexanik mustahkamligi va issiqlikka chidamliligini oshiradi.