YOSHLAR TILI VA IJTIMOIY TARMOQLARDAGI NEOLOGIZMLAR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar tili va ijtimoiy tarmoqlarda shakllanayotgan yangi so‘zlar  – neologizmlar masalasi yoritilgan. Men ushbu mavzuni tanlashimning sababi, bugungi kunda yoshlar orasida ijtimoiy tarmoqlar orqali kirib kelayotgan yangi so‘z va iboralar tilimizning leksik tizimiga sezilarli ta’sir ko‘rsatayotganidadir. Maqolada “insta”, “like”, “trend”, “follower”, “cringe” kabi internet asosidagi so‘zlarning o‘zbek tilidagi moslashuvi, ularning semantik xususiyatlari hamda kommunikativ rolini tahlil qilaman. Shuningdek, yoshlar tili orqali til dinamikasining tez o‘zgarish sabablari haqida fikr yuritilgan.