KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA MAXSUS TRENINGLARNING SAMARADORLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu tadqiqot kreativ fikrlashning zamonaviy jamiyatdagi dolzarbligini ilmiy asoslashga qaratilgan. Unda kreativlikning divergent va konvergent fikrlash kabi tarkibiy qismlari, shuningdek, unga toʻsqinlik qiluvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Asosiy maqsad "Brainstorming", morfologik analiz kabi maxsus trening usullarining shaxsning ijodiy salohiyatini oshirishdagi samaradorligini baholashdan iborat. Tadqiqotda Torrens testlari va amaliy mashgʻulotlar natijalari tahlil qilinadi. Olingan xulosalar kreativ kompetensiyalarni rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar berishga xizmat qiladi.