MAKTABGACHA TA'LIM YOSHIDAGI BOLALARDA RITMIKA VA XORYAGRAFIYANING AHAMIYATI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning jismoniy, estetik va emotsional rivojlanishida ritmika va xoreografiya mashg‘ulotlarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ritmik harakatlar orqali bolaning muvofiqlashtirish, eslab qolish, musiqiy idrok va harakat madaniyatini rivojlantirish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, ritmika mashg‘ulotlarining bolalarda ijodkorlik, ijtimoiy faollik va jamoada ishlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi pedagogik ahamiyati ilmiy asosda bayon etiladi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim muassasalarida ritmika va raqs elementlarini o‘quv dasturlariga samarali joriy etish zarurligini ko‘rsatadi.