BUYRAK-TOSH KASALLIGINING KLINIK-PATOMORFOLOGIK XUSUSIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada buyrak-tosh kasalligining klinik, morfologik va patogenez jihatlari keng tahlil qilingan. Tadqiqotda turli yoshdagi bemorlarda tosh hosil bo‘lishining sabablari, ularning kimyoviy tarkibi, kasallikning kechish shakllari hamda buyrak to‘qimalarida yuzaga keladigan patomorfologik o‘zgarishlar o‘rganilgan. Shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari, jarrohlik va konservativ davolash yondashuvlarining samaradorligi tahlil qilinadi.