RAQAMLI GLOBALLASHUV FONIDA MILLIY QADRIYATLARNING TRANSFORMATSIYASI VA HIMOYA MEXANIZMLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarning saqlanishi va ularning modern madaniyat bilan uyg‘unlashuv muammosi tahlil qilingan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — raqamli va g‘oyaviy bosim kuchaygan zamonda milliy o‘zlikni himoya qilishning yangi nazariy va amaliy yondashuvlarini ishlab chiqishdir. Maqolada falsafiy tahlil, diskursiv yondashuv va komparativ metod asosida qadriyatlarning dinamikasi, ularning globallashuv jarayonidagi transformatsiyasi o‘rganilgan. Natijalarga ko‘ra, milliy qadriyatlarni asrash uchun ta’lim, madaniyat va OAV sohalarida kommunikativ madaniyatni rivojlantirish, shuningdek, raqamli suverenitet konsepsiyasini kuchaytirish zarurligi asoslab berilgan.