YANGI O‘ZBEKISTON MAFKURASIDA YOSHLAR VATANPARVARLIGINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY, FALSAFIY, IJTIMOIY VA PEDAGOGIK ASOSLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida yoshlarni vatanparvarlik ruhida tayyorlashning zamonaviy falsafiy, ijtimoiy va pedagogik asoslari tahlil etilgan. Tadqiqotda shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, sotsiologik so‘rovlar, komparativ tahlil va diskursiv metodlar orqali yoshlarning vatanparvarlik haqidagi tasavvurlari o‘rganildi. Natijalarga ko‘ra, bugungi yoshlar orasida vatanparvarlik faqat hissiy-ideologik tushuncha emas, balki ijtimoiy faoliyat, fuqarolik mas’uliyati va raqamli ong orqali ifodalanmoqda. Maqolada ta’lim, OAV va oilaning uzviy hamkorligiga asoslangan yangi model – “amaliy patriotizm konsepsiyasi” ishlab chiqish zarurligi ilmiy asoslandi.