OILADA FARZAND HAMDA OTA-ONA MAJBURIYATLARI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada oilaviy hayotning asosiy ustunlaridan biri bo‘lgan farzandlar va ota-onalar o‘rtasidagi o‘zaro majburiyatlar yoritilgan. Maqolada farzandlarning ota-onaga nisbatan burchlari, ota-onalarning esa farzand tarbiyasidagi mas’uliyati ijtimoiy, axloqiy va huquqiy jihatdan tahlil etiladi. Shuningdek, oiladagi o‘zaro hurmat, mehr-oqibat, mas’uliyat tuyg‘ularining jamiyat barqarorligiga ta’siri ham ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola oila institutining mustahkamligi farzand va ota-onaning o‘z vazifalarini anglab, ularni sidqidildan bajarganidagina ta’minlanishini asoslab beradi.