“KO‘RLIK” ROMANI: INSONIYATNING MA’NAVIY VA AXLOQIY KO‘RLIGI TIMSOLIDA (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Joze Saramagoning “Ko‘rlik” romani zamonaviy adabiyotda eng chuqur falsafiy va ijtimoiy asarlardan biri sifatida e’tirof etiladi. Asarda kutilmagan tarzda paydo bo‘lgan ko‘rlik epidemiyasi orqali yozuvchi insoniyatning ma’naviy inqirozini, axloqiy qadriyatlardan uzoqlashuvini va jamiyatning zaif tomonlarini ramziy shaklda tasvirlaydi.