ЭКСТРЕМАЛ ИҚЛИМ ШАРОИТИДА ЗАЙТУН КЎЧАТЛАРИНИ ҲИМОЯЛАШНИНГ ИНТЕНСИВ УСУЛЛАРНИ ҚЎЛЛАШ (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Сўнги йилларда мамлакатимизга интродукция қилинган зайтун кўчатлари кескин континентал иқлим шароитларида етиштирилганда вегетатив органларининг ривожланишида ўзгаришлар сезилмоқда. Айниқса ҳаво ҳароратининг ошиши, ҳавонинг нисбий намлигининг камайиб бораётганлиги доим яшил бўлган зайтун қаламчаларидан кўчат тайёрлаш жараёнига ҳам ўз таъсирини кўрсатмоқда.