ISTEʼDODLI INSON HAR SOHADA ISTEʼDODLIDIR (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada inson iste’dodi va uning ko‘p qirrali namoyon bo‘lishi haqida so‘z yuritiladi. “Iste’dodli inson har sohada iste’dodlidir” degan hikmatning mazmun-mohiyati ochib berilib, iste’dodning mohiyati, shakllanish jarayoni hamda uning turli sohalarda qanday ko‘zga tashlanishi haqida fikrlar bildiriladi. Insondagi iste’dod tug‘ma qobiliyat va tabiiy layoqat sifatida namoyon bo‘lsa-da, u mehnat, intilish va ilm olish jarayonida yanada yuksalib boradi