Innovatsion menejment: zamonaviy tashkilotlarda yangi yondashuvlar (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada innovatsion menejmentning zamonaviy tashkilotlar faoliyatida tutgan o‘rni va ahamiyati keng tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalarning raqobatbardoshligini ta’minlash, yangi mahsulot va xizmatlarni joriy etish hamda ichki boshqaruv tizimini samarali tashkil etishda innovatsion yondashuvlarning o‘rni beqiyosdir. Innovatsion menejment nafaqat texnologik yangiliklarni tatbiq etish, balki tashkiliy tuzilma, boshqaruv madaniyati, inson resurslarini rivojlantirish va bozor talablariga tezkor moslashuvni ham o‘z ichiga oladi. Shu jihatdan, zamonaviy tashkilotlarda innovatsion strategiyalarni ishlab chiqish va ularni amaliyotga joriy etish, xususan, raqamli transformatsiya, startap loyihalarni qo‘llab-quvvatlash, korporativ innovatsion muhitni shakllantirish kabi yo‘nalishlar muhim ahamiyat kasb etmoqda. Tadqiqotda innovatsion menejmentning nazariy asoslari, global tajriba va O‘zbekiston sharoitidagi qo‘llanish imkoniyatlari yoritilib, zamonaviy tashkilotlar uchun samarali boshqaruv modelini yaratishda yangicha yondashuvlarning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.