INSON BUYRAGINING ANATOMIK TUZILISHI VA FUNKSIONAL BIRLIGI (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada inson buyragining anatomik tuzilishi va funksional birligi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Unda buyraklarning tashqi va ichki tuzilishi, joylashuvi, qon bilan ta’minlanishi, nefronlarning tuzilishi va vazifalari keng yoritilgan. Shuningdek, buyraklarning gormonal va gomeostatik funksiyalari, siydik hosil bo‘lish bosqichlari hamda organizmdagi suyuqlik va elektrolit muvozanatini saqlashdagi o‘rni ilmiy-ommabop tarzda tushuntirilgan. Ushbu maqola tibbiyot sohasida o‘qiyotgan talabalar uchun buyraklar fiziologiyasi va morfologiyasini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.